Dunavox

vinske vitrineNabiranje ledu v vinski vitrini
nabiranje ledu

Nabiranje ledu v vinski vitrini

Pogosto se zgodi, še posebej kadar prvič vključite hladilnik za vino ali vinsko vitrino, da se na zadnji steni enote začne nabirati led. Na začetku se vrata vinske vitrine pogosto odpirajo, med tem ko nalagate steklenice in razporejate police. Med tem procesom se vlaga iz prostora prenaša v notranjost. Posledično dviguje notranjo vlažnost, kar povzroča nabiranje ledu v vinski vitrini. Nabiranje ledu na vinski vitrini je zelo neprijeten pojav, vendar se ga da z nekaj nasveti hitro odpraviti.

Vinska vitrina bo vzdrževala notranjo vlažnost med 50 in 80%. Če vlažni zrak vstopi v hladilnik za vino, se v času hlajenja molekule vode kondenzirajo in lahko zmrznejo na zadnji strani vinske vitrine. Tam je ponavadi nameščen kondenzator, torej najhladnejši del hladilnega sistema.

Če hladilnik za vino ugasnete se bo ta led stopil in voda se bo nabrala v nameščeno posodico za kapljanje odvečne vode. Ta posodica je nameščena poleg ali nad kompresorjem, kateri je najtoplejši del hladilnika za vino. Od tam bo odvečna voda najhitreje izhlapela nazaj v prostor. To je posledica samoregulacije nadzora vlažnosti, saj se zmrzal oziroma led nabere le ob relativni vlažnostni ravni nad 90%.

Glede na to, da je regulacijski sistem narejen v notranjosti hladilnika za vino je priporočljivo, da se vrata čim manj odpirajo. Prepričajte se, da je vinska vitrina postavljena na ravni površini. Če je vgradna se lahko pozanimate če je vgrajena pravilno. Poleg tega se po več letih lahko tesnilo prepreči popolno zapiranje vrat. To je lahko še en razlog za vstopanje vlažnega zraka v enoto. Če se nabiranje ledu ponavlja je najbolje, da nas kontaktirate. Glede na okoliščine vam lahko svetujemo po telefonu in poizkusimo rešiti problem.

Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "Dovoli piškotke", ter imate tako najboljšo uporabniško izkušnjo. Spletno stran lahko še naprej uporabljate, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa kliknite "Sprejmi" da se strinjate z piškotki. Preberite več o uporabi piškotkov in blokiranju piškotkov na tem spletnem mestu POLITIKA ZASEBNOSTI .

Zapri