Dunavox

vinske vitrineVinske vitrine in odpravljanje težav
popravljanje vinske vitrine

Vinske vitrine in odpravljanje težav

Če ste opazili težave pri svoji vinski vitrini, preberite ta članek in jih poizkusite odpraviti! Ponavadi je logičen razlog za večino težav, s katerimi se boste morda spopadali pri upravljanju svoje vinske vitrine.

Odločili smo se, da bomo napisali hiter vodnik za odpravljanje težav, ki jih imate morda z vašim hladilnikom vina. Poleg tega bi vam radi dali nekaj vpogleda v odpravljanje teh težav.

Imate težave s temperaturo?

Če menite, da ima vaš hladilnik za vino težave s temperaturo, je ena od prvih stvari, ki jo predlagamo, da preverite, ali ima naprava dovolj prezračevanja.

Zagotavljanje, da hladilnik dobi dovolj zraka, je ključnega pomena za dobro delovanje in vsekakor dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri iskanju mesta kjer bo postavljen.

Samostoječe vinske vitrine
Samostoječe enote naj imajo vsaj 10 do 15 centimetrov okoli bokov in zadaj ter ne smejo biti zaprte od zgoraj. Če ne omogočite zadostnega kroženja zraka, lahko pride do težav s kompresorjem ali izparilnikom.

Podpultno vgradne vinske vitrine
Podpultno vgradne enote (odvisno od velikosti) ne smejo imeti zaprte rešetke oz. podstavka, zato jih je treba pred vgradnjo obdelati. Manjše enote, kot sta 15 cm in 30 cm široka modela, zahtevajo vsaj 0,5 cm okoli strani in zadaj.

Popolno vgradne vinske vitrine
Popolnoma vgradne enote zahtevajo dobro prezračevanje, da se hladen zrak lahko pripelje do zadnjega dela enote, medtem ko se topel zrak prestavi na zadnji del enote. Da bi zrak lahko dobro krožil, je priporočljivo na zadnji strani prostora omare vgraditi majhen ventilator.


vinske vitrine

Med drugim lahko povzroči težavo varovalka, zato je pomembno, da jo sčasoma pregledate, saj se lahko obrabi in izgori.

Drugi nasveti vključujejo zagotavljanje delovanja ventilatorjev znotraj in skrbnost, da se vrata pravilno zapirajo. Da bi zagotovili pravilno delovanje ventilatorjev znotraj enote, priporočamo da se posvetujete s strokovnjakom ali proizvajalcem.

Sčasoma lahko tesnilo na vratih postane trdo in morda potrebuje mazanje. Če tesnilo ne ustreza vratom, temperatura ne bo pravilno vzdrževana in zaradi tega lahko drugi deli za hlajenje nenehno delujejo, da bi ohranili želeno temperaturo. Kot si lahko predstavljate, to ni dobra stvar.

Prepričajte se tudi, da je vitrina nastavljena na pravilno temperaturo ter, da ni nobenih težav s termostatom.

Ali vinska vitrina povzroča preveč hrupa?

Če se vam zdi, da vaš hladilnik za vino oddaja prevelik hrup je to lahko posledica sledečih razlogov.

Prvič, hladilnik za vino na osnovi kompresorja bo neizogibno sprožil nekaj hrupa, ko se zažene kompresor in ventilatorski sistem spreminja temperaturo, podobno kot v običajnem hladilniku. Tega se ne sme označiti s prekomernim zvokom, saj je to običajen hrup pri delovanju in naj vas to ne skrbi.

Če se zdi, da sistem kompresorja in ventilatorja deluje nenehno, je to verjetno povezano z omenjenimi problemi s prezračevanjem, ki smo jih že omenili. Še posebej, če je težava pri tesnilu vrat.

Treba je upoštevati, da lahko ventilatorji včasih oddajajo hrup, zlasti na enotah slabše kakovosti. Pri delovanju so v osnovi tihi, vendar se sčasoma lahko obrabijo in jih bo morda treba zamenjati. Starejši in nekakovostni ventilatorji običajno dajejo glasen, škripajoč zvok.

Ste opazili kopičenje zmrzali / kondenzacije?

Če ste v hladilniku za vino opazili zmrzal ali kondenz, je lahko ena od težav sledeča.

1. Verjetno se zavedate, da hladnejše temperature igrajo veliko vlogo pri povečanju zmrzali. Večina hladilnikov za vino se bo ohladila le na 5 ° C, na trgu pa so večnamenske pijače in vinski hladilniki, ki se lahko ohladijo do 2 ° C.

2. Če se začne nabirati zmrzal, napravo izklopite in odstranite zmrzal ali vodo in pustite, da se popolnoma posuši z odprtimi vrati.

3. Kondenzacija je lahko znak, da vlažilec deluje nepravilno in ga je treba hitro pregledati. Večina hladilnikov za vino ohranja vlažnost med 50 – 80%, da se plute med skladiščenjem ne izsušijo.
Če v hladilniku za vino vidite kopičenje kondenza, izklopite enoto, odstranite vodo in pustite, da se popolnoma posuši z odprtimi vrati.

4. Kondenzacija lahko povzroči tudi, da se vrata ne zapirajo pravilno, zato je zelo pomembno, da preverite vsa tesnila in da mehanizem vrat deluje pravilno.

Kondenzacija naj bi bila edini vir vode, ki prihaja iz hladilnika vina, zato bodo morebitne druge tekočine, ki uhajajo, najverjetneje iz zaprtega sistema. V primeru tega se obrnite na proizvajalca in se dogovorite, da bo tehnik prišel k vam in diagnosticiral težavo ali enoto pripeljite na pooblaščen servis.

Stopite v stik z nami

Če imate še kakšna vprašanja ali potrebujete več informacij o vinskih vitrinah, vam z veseljem pomagamo.

Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "Dovoli piškotke", ter imate tako najboljšo uporabniško izkušnjo. Spletno stran lahko še naprej uporabljate, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa kliknite "Sprejmi" da se strinjate z piškotki. Preberite več o uporabi piškotkov in blokiranju piškotkov na tem spletnem mestu POLITIKA ZASEBNOSTI .

Zapri