vinska vitrina Dunavox

Vinska vitrina DAUF-17.58DB

Vinska vitrina DAUF-17.58DB

Podjetje Elite Wine Refrigeration – specialisti na področju vinskih vitrin, vinskih sten in posebnih hladilnikov za vino so se odločili podati oceno eni od naših vinskih vitrin. Podpultno vgradna vinska vitrina DAUF-17.58DB ima dve področji hlajenja in je na voljo v črni, srebrni in beli barvi.

Podjetje Dunavox je pred kratkim nadgradilo eno svojih najbolj priljubljenih enot, vinsko vitrino DX-17.57 z dvema področjema hlajenja, široko 300 mm, namenjeno podpultni vgradnji. Prvotno je bil to eden od le dveh modelov dosegljivih v Veliki Britaniji, kar pomeni, da je bil izredno redek na tem tržišču.

Novejši model te vitrine je podoben, glavna razlika je v tem, da je sedaj napredoval iz energijskega razreda B v energijski razred A. Ker je tako priljubljen model, smo mislili, da je najbolje napisati hiter pregled o ključnih značilnostih in nasvetih za namestitev.

Vsi Dunavox-ovi podpultni modeli imajo urejeno hlajenje s pomočjo ventilatorja. To pomeni, da se hladen zrak porazdeli po hladilniku prek enojnega ventilatorja. Pri modelih z dvema področjema hlajenja – preko dveh ventilatorjev. V vseh temperaturnih območjih bo enakomerna temperatura, saj ventilatorji zagotavljajo enakomerno porazdelitev hladnega zraka.

KAKŠNA JE NOTRANJOST DAUF-17.58?

VENTILATORJI

Ventilatorji so eden najpogostejših vzrokov za pritožbe o hrupu vinskih vitrin. Dunavox za svoje enote uporablja samo visokokakovostne ventilatorje, zaradi česar so vitrine pri delovanju zelo tihe. Pri vgradnji v kuhinjske omarice, je malo verjetno, da boste slišali hrup.

OSVETLITEV

Notranjost je osvetljena z modro LED osvetlitvijo, ki ima par osvetlitvenih funkcij. Ena izmed njih je izklop led luči, ki se bo vklopila le ob odprtju vitrine, ko pa bo vinska vitrina DAU-17 zaprta se bo izklopila po nekaj sekundah in vas ne bo motila. Druga možnost je, da se led lučka vklopi tako, da ostane vklopljena tudi, ko je vitrina zaprta. To naredimo tako, da odklenemo nadzorno ploščo in pritisnemo na gumb za luč, dokler le-ta ne zapiska.

IZVLEČNE POLICE

Kot večina proizvajalcev 300 mm širokih vgradnih vinskih vitrin, tudi Dunavox uporablja obdelane bukove police, ki so pol-izvlečne in vam omogočajo enostaven dostop do vaših steklenic. Razlog, zakaj Dunavox uporablja te, je predvsem zato, ker je bukov les zelo trpežen. Ko je bukov les enkrat obdelan in ne zbledi tako zlahka kot drugi materiali, kot je hrastov les.

KAKŠNA JE PROSTORNINA DAUF-17.58?

DAUF-17.58 je model z dvema temperaturnima conama, ki omogoča shranjevanje 6-ih steklenic v zgornjem območju in 11-ih v spodnjem območju.

Police so zasnovane na podlagi oblike in velikosti Bordeaux steklenic, kot pri večini hladilnikov za vino. Pri preizkušnji smo ugotovili, da je razdalja med policami precej velikodušna in nas ne omejuje. Zaradi visokokakovostnih komponent, ki jih uporablja Dunavox lahko zagotovimo, da je temperatura konsistentna in zanesljiva, hkrati pa je vitrina tudi zelo tiha med delovanjem.

ALI JE VINSKA VITRINA DAUF-17.58 ENERGETSKO UČINKOVITA?

Da! Kot smo že omenili, je ta model nadgrajena različica prejšnjega zelo priljubljenega modela DX-17.58. Notranjost se je nekoliko spremenila, prav tako je bil nadgrajen kompresor, kar pomeni, da se je poraba energije znatno zmanjšala na samo 139 kWh / leto. To vas bo stalo približno 25 evrov za celo leto, odličnega hlajenja svojih najljubših vin!

Seveda je kompresor nameščen v »gumijastem gnezdu«, ki zagotavlja absorbcijo kakršnih koli vibracij iz kompresorja, s čimer skrbi, da so vaša vina shranjena v idealnih pogojih brez vibracij. To je še posebej pomembno če ste nameravali vašo vinsko vitrino uporabljati za dolgotrajno skladiščenje ali staranje vin.

KATERE BARVE SO NA VOLJO?

DAUF-17.58 je na voljo v dveh barvah: inox – siva barva in črna. Trup na vseh enotah je črn, saj je v prvi vrsti namenjen vgradnji v elemente in pravzaprav ni niti viden.

Vse enote imajo steklena vrata, zadnji del stekla pa je pobarvan tako, da daje učinek okvirja vrat. To pomeni, da je celotna obloga vrat zelo svetleča in bo ustrezala tako svetlečim kot tudi tradicionalnim kuhinjskim omaricam.

Vrata so dvojno zastekljena, kar pomaga pri energijski učinkovitosti, poleg tega pa so UV odporna in odbijajo vsako neželeno UV svetlobo. UV svetloba lahko moti proces staranja vina, zato je zelo pomembno da vino le-tej ni izpostavljeno, saj lahko privede do razbarvanja vina.

NAVODILA ZA NAMESTITEV

DAUF-17.58 je primarno zasnovan kot vgradni hladilnik za vino za uporabo v podpultnem prostoru. V primeru da imate na voljo zelo ozek prostor ali ne potrebujete vitrine z veliko kapaciteto steklenic pa lahko ta model uporabite tudi kot prostostoječo enoto.

Ker je to vgradna vinska vitrina, so vrata zasnovana tako, da se odpirajo v sam element, zato potrebujete samo 300 mm širok prostor za vgradnjo. Previs na vratih je samo 2,5 mm pri 45 stopinjah, zaradi česar je idealna rešitev za manjše, ožje prostore.

Če želite pred spodnjo rešetko vinske vitrine montirati drugačen ali dodaten pokrov (na primer »cokel« ki se ujema z vašo kuhinjo) ima DAU-17.57 odstranljivo sprednjo rešetko, ki jo je zelo enostavno odstraniti. V primeru, da želite montirati drugačen pokrov vsekakor priporočamo odstranitev originalne rešetke, saj tako vitrini omogočate pravilno prezračevanje in hlajenje.

ZAKLJUČNO MNENJE.

V podjetju Elite Wine menijo, da je DAUF-17.58 odlična nadgradnja prejšnjega modela in ustreza novim zahtevam kupcev. Energetska učinkovitost je zdaj še pomembnejša kot kdaj koli prej!

Kot pri starem modelu menimo, da bo zelo priljubljen in z možnostjo izbire med dvema različnima barvama se še dodatno poveča število potencialnih kupcev. Kot vedno je zanesljivost naših izdelkov in zadovoljstvo kupcev glavno vodilo podjetja Dunavox, zato se v primeru vprašanj obrnite na nas!