vinska vitrina Dunavox

Izbor prave vinske vitrine

Katero vitrino izbrati?

Poznamo več različnih zbirateljev vina. Nekateri zbirajo vrhunsko vino za pitje in uživanje v pravih trenutkih. Med tem ko ga drugi hranijo, da bi si ustvarili impresivno kolekcijo. Ljudje radi uživajo v številnih različnih vrstah vina, vendar ena stvar katera je vsem skupna. Potreba po mestu za shranjevanje. Torej je izbor prave vinske vitrine ključnega pomena.

Če razmišljate o nakupu hladilnika za vino, se lahko hitro izgubite ko razmišljate o pravem. Takšnem, ki bo ustrezal vašim individualnim potrebam. V ta namen smo ustvarili kratek priročnik za iskanje vinske vitrine, ki bo kot nalašč za vaš dom.

Kaj je vinska vitrina, oziroma hladilnik za vino?

Vinska vitrina je hladilna enota namenjena shranjevanju steklenic vina pri pravilni oziroma željeni temperaturi. V ta namen ima hladilnik več funkcij za zagotavljanje najvišje kakovosti shranjevanja vina.

Kar zadeva skladiščenje so vinske vitrine idealno mesto za shranjevanje vaše zbirke. Ne glede na to ali boste vinsko vitrino uporabili za serviranje vina na pravi temperaturi ali dolgoročno shranjevanje vina boljše kvalitete. Glede na vašo zbirko in velikost prostora, ki ga želite nameniti shranjevanju vina je vredno pregledati možnosti in različne vrste vinskih vitrin.

Podpultno vgradne
Koristi in prednosti pravilnega shranjevanja vin

Vinske vitrine se ponašajo s številnimi prednostmi, od ohranjanja kakovosti vina do dejstva, da preprosto izgledajo fantastično. Glavna korist nakupa vinske vitrine je zmožnost vzdrževanja vina na pravilni temperaturi za serviranje. Pitje vina ohlajenega na optimalni temperaturi, bo vam in vašim gostom omogočilo razkrivanje vseh okusov in arom, ki jih le to ponuja.

Shranjevanje vina v lepi vinski vitrini je odličen način za prikazovanje vaše kolekcije. Vinske vitrine Dunavox so opremljene s čudovitimi podrobnostmi in dodajajo občutek elegance v katero koli kuhinjo.

Če nameravate postopoma graditi kolekcijo, je takšen poseben hladilnik za vino nujno potreben. Kar zadeva velikost, priporočamo, da se odločite za velikost vinske vitrine, ki bo v celoti zdržala vašo kolekcijo z dodatnim prostorom za še polovico toliko. Dobro je določiti svoje meje in približno vedeti koliko steklenic želimo shraniti pred nakupom. Vsak hladilnik ima za vino svoje omejitve kar zadeva prostor in skladiščenje.

Različne vrste hladilnikov za vino

Prostostoječe vinske vitrine so enote, ki stojijo samostojno in so v osnovi cenejši od vgradnih. So med bolj popularnimi, saj so finančno bolj dostopni in brez omejitev kje jih lahko postavite v bivalnem prostoru. Poleg tega ni dodatnih problemov z vgradnjo in lahko hranijo večje količine steklenic.

Podpultno vgradne vinske vitrine so kot nalašč za vse, ki si želijo dodati lepo, urejeno in elegantno površino v svoji kuhinji. Vendar razkošje vgradnega hladilnika za vino v kuhinjo pride z višjo ceno kot pri samostojni postavitvi in hitro lahko omeji število skladiščenih steklenic.

Popolno vgradne vinske vitrine so podobne podpultno vgradnim, vendar se običajno namestijo v višini prsnega koša. Vsekakor so vizualno najbolj privlačne, vendar je pri obstoječih kuhinjah ponavadi potrebna popolna prenova kuhinje.

Izbor vinske vitrine je ključen že v planiranju novega stanovanja. Pri podpultno in popolnoma vgradnih še posebej, saj je treba vgradnjo izplanirati in prilagoditi.

Različna temperaturna območja

Večina osnovnih hladilnikov za vino ima eno področje hlajenja. Naslednji korak je vinska vitrina z dvemi področji hlajenja, najvišji razred pa ima tudi tri ali več hladilnih področij.

Vinska vitrina z eno temperaturno cono je idealna za vse, ki pijejo pretežno le eno vrsto vina. Le ta je optimalna tudi za zbiralce, ki imajo v svoji kolekciji le rdeče ali belo vino in si ga želijo servirati na pravi temperaturi.

Med tem ko so dvopodročne vinske vitrine dražje od enojnih, ponujajo veliko večjo prilagodljivost. Omogočijo vam možnosti za shranjevanje in serviranje tako rdečih, kot belih vin, na optimalni temperaturi. Tako boste v vsakem trenutku lahko razvajali sebe ali svoje goste z več vrstami vina ohlajenimi na temperaturi, ki prinaša poln okus in aromo.

Cenovni razpon

Nakup vinske vitrine je za vsakega vinskega entuziasta ali zbiratelja vin zelo dobra naložba. Investirati veliko denarja v kvalitetno vino in nato kupiti poceni hladilnik za vino ni nikoli dobra ideja. Izbor vinske vitrine je torej ključen. Kakor pravijo je dostikrat kupovati poceni stvari na koncu lahko veliko dražje.

Predstavitev cenovnega razpona

V cenovnem razredu in kvaliteti vinskih vitrin kot so Dunavox lahko pričakujete sledeče. Za približno 500 – 800 € boste našli vgradno vinsko vitrino do 12 steklenic ali samostojno z prostornino za 20 do 30 steklenic.  Od 800 – 1.500 € lahko dobite veliko samostoječih hladilnikov za vino s kapaciteto do 60 steklenic in vgradne do 25 steklenic.

V cenovnem razponu med 1.500 in 2.000 € lahko najdete samostoječe hladilnike za vino večjih kapacitet in različne vgradne modele za shranjevanje do 60 steklenic, tudi z dvemi področji hlajenja. Od 2.000 do 4.000 € pa dobite najboljše od najboljših, elitnih vinskih vitrin z do 3 različnimi temperaturnimi območji in celo brez ročaja, z odpiranjem na dotik.

Povzetek

Iskanje prave vinske vitrine za vaše potrebe je lahko delikaten postopek, vendar upamo, da vam je članek ta proces vsaj malo olajšal. Ne glede na to, ali iščete veliko samostoječo enoto za prikaz vaše impresivne zbirke, ali manjšo vgradno enoto za serviranje vina na pravi temperaturi, je pomembno vedeti kaj iščete.

Imamo velik razpon vinskih vitrin, ki ustrezajo vsakemu proračunu in velikosti zbirke vin. V kolikor imate kakršna koli dodatna vprašanja se lahko obrnete na nas in z veseljem vam bomo pomagali.